Skellefteå från luften

De fem största fördelarna med att bo i Norrland

Det finns många anledningar att älska att bo i Norrland. Och som locals har vi såklart många att välja mellan. Men! Här är de fem största fördelarna:

1. Underbar natur

Regionens naturliga skönhet är oöverträffad. Från de böljande kullarna och de orörda skogarna till den karga kusten och de glittrande sjöarna – Norrland är en landskapsfotografs dröm som går i uppfyllelse! Många exil-norrlänningar (en mycket bra term enligt oss) pratar också om längtan till den norrländska naturen. Tystnaden och lugnet i naturen har en positiv påverkan på vår mentala hälsa, och det kan man verkligen njuta av här!

2. Gemenskap

Det finns en stark gemenskapskänsla i Norrland, och människorna är vänliga och välkomnande. Du kommer att känna dig som en del av en större familj här!

3. Låg kostnad

Levnadskostnaderna i Norrland är mycket lägre än i andra delar av Sverige. Det innebär att du kan njuta av en hög livskvalitet med en mindre budget! Huspriser är mycket lägre i Skellefteå än i exempelvis Stockholm och Göteborg. Speciellt om du vill bo på landet, då kan du hitta ett hus till samma pris som en liten etta i Stockholm.

4. Många företag

Norrland är hemvist för några av Sveriges främsta företag, så du kommer att ha gott om möjligheter till karriärutveckling. Och om du vill byta tempo finns det gott om småföretag och nystartade företag att välja mellan! Dessutom finns internationella företag som Boliden och Skellefteåkraft som har verksamhet i staden.

5. Friluftsliv

Det finns oändliga möjligheter till friluftsliv, vilket gör det till den perfekta platsen för naturälskare och äventyrare! På vintern kan du njuta av längdskidåkning, skridskoåkning och snöskoteråkning. Och på sommaren finns det vandringsleder, cykelleder och kanotleder att utforska.

Så om du är ute efter ett miljöombyte eller bara vill uppleva något annorlunda är Norrland den perfekta platsen för dig! Du kommer inte att ångra dig. Vi hoppas att du kommer och besöker Skellefteå snart!